Стартира подписка за удостояването на бронзовата медалистка от Олимпийските игри в Токио Евелина Николова със званието „Почетен гражданин на Община Кюстендил“

Стартира подписка за удостояването на бронзовата медалистка от Олимпийските игри в Токио Евелина Николова със званието „Почетен гражданин на Община Кюстендил“.

Подписката е инициирана от Граждански инициативен комитет „Да подкрепим олимпийските шампиони и медалисти“, а идеята за удостояването на Евелина със званието „Почетен гражданин на Кюстендил“ бе анонсирана от кмета на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов по време на церемонията по награждаване на „Спортист на Кюстендил“ за 2023 г. и бе посрещната с бурни аплодисменти от спортисти, треньори, спортни деятели, кюстендилци и гости на града в препълнената зала на Общински драматичен театър – Кюстендил.

 

Подписката стартира днес /9 януари 2024 г./ и ще продължи до 19 януари 2024 г.

Можете да подкрепите Евелина Николова, като се включите в подписката за предложението за удостояването ѝ със званието „Почетен гражданин на Кюстендил“ на следните места:

На централния вход на стадион „Осогово“;

В залите на спортните клубове на стадион „Осогово“.

Коя е Евелина Николова?

Евелина е родена през 1993 г. в гр. Петрич, а от 2007 г. до 2011 г. живее, тренира и се състезава за Кюстендил. Тя е възпитаник на Спортно училище „Васил Левски“, гр. Кюстендил, където завършва средното си образование със специалност „Помощник – треньор по борба“. В същия период Евелина е състезател на Спортен клуб по борба “Васил и Георги Илиеви” – гр. Кюстендил, а нейни треньори са Любомир Балабанов и Валери Райчев.

 

Висшето си образование Евелина продължава в НСА „Васил Левски“, където завършва бакалавър по “Педагогика на физическото възпитание и спорта”, бакалавър по “Спорт”, професионална квалификация “Треньор по борба” и магистър по „Национална сигурност“.

 

Кариерата на Евелина Николова е изключително успешна, като състезателката по борба, сумо, джудо и самбо има завоювани над 70 медала, перлата сред които е бронзовият медал от Олимпийските игри в Токио, Япония през 2021 г.

Свързани новини

Времето днес, прогноза за четвъртък, 7 март

vesito

Нови електробуси и зарядни станции ще има в Петрич по проект

vesito

Историческият музей в Гоце Делчев ще бъде отворен за посещение и по празниците

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.