Кметът Методи Байкушев представи новите лица в екипа си

Кметът Методи Байкушев представи днес на пресконференция новите лица в екипа си и приоритетите за работа. Светла Захариева ще бъде с ресор „Строителство,европроекти и екология“.

Светла Захариева е от Благоевград, кариерата й е преминала основно в София. Има богат административен опит в Министерството на околната среда и водите в областта на европроектите, последната й работа е в Столична община.

1 500 лв. е изразходваната сума от община Благоевград за тържеството за Нова година. Новият зам.-кмет на общината Станислав Кимчев е влязъл в ролята на водещ и озвучител и това е спестило средства.

Кимчев, които е родом от Благоевград и  е имал успешен бизнес в областта на рекламата, ще отговаря за ресорите култура, спорт и туризъм. „Оттук нататък ще работя за Благоевград“, обеща Станислав Кимчев.

Боряна Шалявска, която наскоро  бе представена като заместник-кмет по образование и бизнес развитие на община, ще разшири дейността си със ресорите здравеопазване и социална политика.

Зам.-кметът по „Икономическо развитие и управление на собствеността“ Ася Иванова, която има необходимия капацитет и опит ще ръководи и дейността на Дирекция „Правна и нормативна дейност“, съобщи кметът Байкушев.

Всеки от четиримата заместник-кметове ще носи персонална отговорност за ресорите, за които отговаря, заяви кметът.

Като първи приоритет за работа Методи Байкушев изтъкна системата за управление на отпадъците. „Не заварихме административен капацитет, който да управлява този ресор“, изтъкна Байкушев и добави, че ще се търсят кадри за този ресор.

Сред другите приоритети са ефективна кампания за разделно събиране на отпадъците, провеждането на обществени поръчки, управлението на общинската собственост, както и подобряването на работата на общинските дружества.

 

Свързани новини

Сандански и селата Дамяница, Струма Лебница и Вълково остават без вода днес

vesito

Общественият съвет скочи срещу управлението на Томов, искат ревизия на изразходваните средства за Зоопарка в Благоевград

vesito

Андон Тодоров свиква парламентаристите в Благоевград на редовно заседание

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.