Слух в телеграм: В 20,42 ч. констатираха смъртта на Путин във Валдай, активиран е негов двойник

  • Според канала сега се решава „съдбата на лекарите“, които са били в реанимацията в резиденцията
  • Преди дни говорителят на Кремъл Дмитрий Песков опроверга, че е със сърдечен арест и обяви, че е здрав и е добре
  • По същото време ТАСС излъчи среща на президента с младежи, на които той обясни, че лично е посочил къде ще е новата площадка на „Роскосмос“

Руският телеграм канал General SVR съобщи, че президентът Путин е починал, а ден преди това е бил активиран неговият двойник.

„Вчера следобед здравето на Владимир Путин започна рязко да се влошава – отбелязва каналът. – Около 20.00 часа московско време дежурните медици повикаха допълнителен лекарски екип, който след пристигането си в рамките на петнадесет минути започна реанимация на президента. По това време състоянието на Путин беше критично. В 20.42 московско време лекарите спряха реанимацията и констатираха смъртта на президента.“

„По лично нареждане на Дмитрий Кочнев беше блокирана стаята в президентската резиденция във Валдай, превърната в реанимацията, в която почина Путин – съобщава телеграм каналът. – Лекарите останаха заключени с трупа на президента. Служителите по сигурността наредиха на лекарите да се успокоят, да не вдигат шум и да изчакат. Дмитрий Кочнев изпълнява указанията на секретаря на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев. Също така по нареждане на Кочнев е засилена охраната на двойника на президента.“ Според канала сега се решава въпросът за „бъдещата съдба на лекарите“.

„Преговорите за създаване на коалиция от представители на пропутинските елити под ръководството на Николай Патрушев почти са приключили за запазване на сегашния режим и използване на двойника на Путин в образа на президента – посочва още телеграм каналът. – Но!!! Ако когато Путин беше жив, можеше да се използва двойник без никакви проблеми, в краен случай да се появи самият той, то след смъртта му (б.р. на Путин) всеки опит да се представи двойникът за президент е държавен преврат! Малко преди смъртта на президента, когато вече беше ясно, че той умира, беше обмислен вариант Путин да бъде поставен в медикаментозна кома, като по този начин се запази „свеж труп“, така че след ясно определяне на наследника и плавен трансфер на властта, да се представи на обществото „прясно починалия“, но този вариант, поради вече настъпилата смърт, е изчезнал и се решава как ще действа и обкръжението му.“ На 26 октомври същият канал алармира, че е активиран двойникът на Путин.

„Човек, подобен на руския президент Владимир Путин, активно пробва образа на върховния главнокомандващ на въоръжените сили на Руската федерация – съобщава General SVR. – Вчера дубльорът проведе обучение на стратегическите сили за възпиране. Никой не се съмнява, че сегашното руско ръководство разполага с балистични и крилати ракети, но има съмнения колко от тези ракети с ядрени бойни глави са в изправност. Експерти в областта изчисляват, че преди около година в доклад до Путин са представени цифри, че всичко е наред с 12% до 14% от съществуващите запаси от ядрени оръжия. По-късно тази цифра беше намалена до 7%. Да плаши целия свят с ядрен апокалипсис е любимото занимание на руското ръководство. Това не означава, че това е безполезна дейност. Особено чувствителни към подобно обучение и заплашителната реторика на руските власти, политиците и лидерите на общественото мнение на Запад обръщат внимание на този блъф и са готови да предложат варианти за умилостивяване на „агресора“, като лобират за отстъпки пред „могъщия Путин“.“

Според телеграм канала „двойникът вече твърдо се е интегрирал в актуалния дневен ред и практически, без излишни притеснения, провежда срещи с членове на правителството. Ако преди това двойникът се тревожеше преди всяко подобно събитие, дори и тези, които се провеждаха чрез видеоконференция, където повечето от участниците познаваха лично Владимир Путин и беше възможно да се опозори, то напоследък излишната тревожност изчезна и „дубльорът“ дори е в настроение по време на такива срещи.“ Според канала здравословното състояние на Путин се влошило преди 24 часа.

Преди дни подобен слух обиколи всички руски и западни агенции – според него охраната чула силен шум в спалнята на президента и там го намерили паднал на пода. Според информации в медиите Путин бил жертва на сърдечен арест. 

На 24 октомври говорителят на Кремъл Дмитрий Песков опроверга тези съобщения с думите: „Президентът е здрав и е добре!“

Информацията за наличието на двойник дойде и по друга линия. Изследване на японски учени, оповестено преди дни, установи, че руският президент има поне двама, които се появяват на различни мероприятия и събития. Авторите на проучването са достигнали до това заключение, след като са използвали различни телевизионни кадри на руския държавен глава, в които са сравнили гласа и походката му посредством технология за лицево разпознаване с помощта на изкуствен интелект. Крайният резултат от проведените опити констатирал, че Путин разполага с „няколко“ двойници, които присъстват на определени публични изяви.

Изследването констатира, че всеки един от тях има собствен уникален глас и маниери.

Така, например, било установено, че по време на честванията по повод Деня на победата на Червения площад на 9 май т.г. е присъствал истинският президент на Русия, докато Путин, който посети Кримския мост преди десет месеца, е „отговарял на оригинала“ на 53 процента, пише „Дейли мейл“. Появата на Путин на фронта в окупирания Мариупол през март пък е бил достоверен на около 40% спрямо лицевото разпознаване на Путин от Червения площад, сочи анализът, който констатирал също, че има само 18% сходство между „Путин от Кримския мост“ и „Путин от Мариупол“.

„Освен разликата в произнасянето на звука „s“, има разлика и в произнасянето на „pa“ и „si“, казват още изследователите.

„Има разлика в условията, които е направен записът, но все пак е изключително рядко да има толкова голяма разлика“, казва експертът Муцутоши Мураока.

„Вероятността тези два гласа да принадлежат на различни хора е голяма“, посочват още японските изследователи. На 24 октомври говорителят на Кремъл опроверга твърденията им, наричайки това „абсурдна измама“.  В същото време, малко след като General SVR публикува съобщението за смъртта на Путин, телеграм каналът на руската информационна агенция ТАСС излъчваше негова среща с младежи. В разговор с тях руският президент обясни, че сам е избрал мястото за новия космодрум на „Роскосмос“ край Владивосток.

Свързани новини

Спира търсенето на терен на Ивана от Дупница

vesito

Как се плаща болничен по време на празници

vesito

Втори ден протест: И днес земеделците ще блокират ключови пътища в страната

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.