Румен Томов: Икономически Благоевград затъна и това трябва да се промени коренно

Благоевград, като икономически център е в дъното на класацията по привличане на инвестиции в Югозападния район.

Дори значително по-малък град като Симитли, привлича повече инвеститори и дава повече възмоцности и сигурност.

Няма как да скрием и фактът, че община Благоевград изостана главоломно спрямо аналогични по размер и възможности общински центрове, в структурирането и създаването на икономически зони и бизнес паркове.

Икономически Благоевград затъна и това трябва да се промени коренно.

Една от моите цели е създаването на Благоевградски бизнес форум” като постоянно действащ консултативен орган към кмета.

В него ще участват представители от браншовите и работодателските организации, териториалните поделения на ресорните институции, както и синдикати, работодатели, РУО. Той ще заседава всеки месец и ще организира поне два големи инвестиционни форума годишно, с участието на дипломатически мисии у нас, народни представители, български и чужди инвеститори, браншови камари и организации.

Това ще раздвижи икономическия потенциал в региона и ще скъси пропастта между бизнеса, браншовите организации и средите на образованието и науката.

По този начин бавно и постепенно ще посеем зрънцата на икономическия растеж и ще поставим началото на едно сигурно партньорство между всички заинтересовани лица.

Друг мой приоритет е провеждането на проактивна политика за насърчаване развитието на местния бизнес и създаване на цялостна визия на икономически растеж на база ресурсите на община Благоевград.

Благоевград трябва да бъде модерен и привлекателен за инвестиции и бизнес.

 

Румен Томов

Свързани новини

Петър Мицин е носител на голямата награда „Спортен Икар“ за 2023 г

vesito

Успешно проведена инициатива „Отпадъци за природата“ в Петрич

vesito

ОбС реагира бързо и взе важни решения! Увеличава се броя на децата в първа група на детските градини, започват действия за предсрочно прекратяване на концесията за Аквапарка

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.