Скиор почина на писта над Банско

Скиор почина на една от пистите на ски центъра в Банско. Трагичният инцидент се е случил днес малко преди 10 ч. на писта номер 3 под Тодорка. 54-годишният българин карал ски със съпругата си. В един момент спрял, паднал и издъхнал. Веднага е извикан екип на Спешна помощ. През това време планинските спасители са опитали да му окажат първа помощ, но мъжът е издъхнал веднага при падането.

Тялото му е транспортирано за десетина минути до Шилигарника. Там е пристигнал и много бързо екип на Спешна помощ с линейка от Банско, пише „24 часа“. Медиците установили смъртта, но не са го транспортирали, защото за смъртни случаи се използва т. нар. трупна линейка, а такава в района няма. Наложило се да бъде извикан специализирания превоз от Благоевград, което забавило с над четири часа транспортирането на тялото. Спасителите го покрили, за да не травмира стотиците скиори по пистите днес.

Свързани новини

Александър Мацурев отчете постигнатите резултати и заяви: Това е истински пример за добре свършена работа!

vesito

Йордан Йовчев и кметът Илко Стоянов ще запалят олимпийския огън в Благоевград

vesito

ОУ „Неофит Рилски“ – Горно Драглище отбеляза 230 години от рождението на своя патрон

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.