Силвия Аздреева се прибира в родния Петрич

В четвъртък, 10 август, нашето смело момиче ще пристигне в родния си град. Община Петрич Ви кани в 10:00 часа на същия ден в градския парк да споделим радостта от успеха и да поздравим Силвия – първата българска жена, стъпила на осемхилядника К2 със знамето и на своя Петрич.

Припомняме, че Силвия Аздреева достигна най-високата точка на Каракорум в 11:50 ч. (местно време) на 28 юли 2023 г. Успешната атака на трудния връх момичето от Петрич реализира като част от комерсиална експедиция, след като приключи аклиматизационния си период. Нейното изкачване е с кислород и водачи. Водачът на групата от Elite Exped, Мингма Давид Шерпа, подобри собствения си световен рекорд, като стана първият човек в света, изкачил К2 шест пъти.

Свързани новини

От утре въженият парк на Бачиново ще бъде отворен за посетители

vesito

Вълнуващ концерт-спектакъл „Нашият Великден“ сътвориха за празника на празниците творците на село Баня

vesito

/Видео/ Момичетата от Пирински танцов ансамбъл „Вихрен“ отдадоха почит пред делото на Дякона, откриха изложба в музея в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.