Силвия Аздреева представи в Петрич книгата си „Да покориш себе си“

Премиерата на книгата „Да покориш себе си“ се състоя в Исторически музей.
Пред присъстващите борбената петричанка разказа за всичко тревожно и любопитно, за силата на мисълта над физическото тяло и огромната роля на психиката при изкачването и слизането от върховете Ама Даблам, Еверест, Лхотце и К2.
„Петричките ми корени със сигурност оказаха също влияние, за да не се откажа в най-тежките моменти. Продължих… и успях“, сподели Силвия Аздреева.
Петричанката е първата българка, покорила най-опасния връх на планетата – К2 (втори по височина), първата българка, изкачила последователно Еверест и Лхотце – само за 27 часа.
На тези върхове Силвия вдигна две знамена – знамето на България и знамето на родния си Петрич. Първата българка, изкачила три осемхилядника, подари развятото там знаме с герба на Петрич на Общината, а днес на премиерата на книгата го подписа официално. Това знаме остава в експозицията на Исторически музей – Петрич.
Участие в представянето на книгата взе и олимпийската медалистка Евелина Николова, също родом от град Петрич.
Кметът на общината Димитър Бръчков и председателят на Об С инж. Светла Данаилова също уважиха премиерата на книгата „Да покориш себе си“.
Силвия Аздреева и Евелина Никола са носители на званието „Почетен гражданин на Петрич“.

Свързани новини

Моден бранд с клиенти в цяла Европа, ще произвежда в Благоевград

vesito

Стотици гости и жители на Радомир присъстваха на конни надбягвания по случай Тодоровден

vesito

Менделсон: PR-ът на община Симитли Ливия Нинова и актьорът Теодор Куков си размениха брачни халки

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.