Седмица на възможностите се проведе в Електрохолд
Компанията представи пред ученици и преподаватели от професионални гимназии най-новите тенденции в електроенергетиката и възможностите за кариерно развитие  

Над 70 ученици и преподаватели от специализирани гимназии в Западна България участваха в Седмицата на възможностите, организирана от Електрохолд. Като част от дългосрочната си стратегия за популяризиране на професионалното образование и изграждане на квалифицирани кадри за електроенергетиката, компанията за поредна година се включи със своята инициатива в Европейската седмица на професионалните умения.

 

Експертите на Електрохолд разказаха на учениците за новостите в електроенергийната система на страната, дигиталната трансформация на мрежите и предизвикателствата, свързани с изграждането на ВЕИ централи. Младежите научиха и за различните възможности за стаж и кариерна реализация в компаниите от групата на Електрохолд.

 

За първи път в Седмицата на възможностите беше организирана и специална академия Енергия за бъдещето за учители. В рамките на Академията 12 преподаватели от 10 професионални гимназии в Западна България се запознаха с най-новите тенденции в развитието на електроенергетиката и имаха възможност с помощта на лекторите от Фондацията за модерно образование (ФМО) да обогатят уменията си за мотивиране на учениците и подобряване на комуникацията с родителите.

 

„Подготовката на млади специалисти за електроенергетиката е изключително важно предвид бързата модернизация и дигитализация на сектора. От години работим за популяризирането на обучението в професионалните гимназии и подкрепяме преподавателите и учениците, защото вярваме, че заедно можем да положим стабилна основа и да осигурим едно по-добро бъдеще за младите хора в България“, каза Евгения Накова, директор Човешки ресурси в Електрохолд България.

 

Европейската седмица на професионалните умения се провежда всяка есен, като тази година тя е част от Европейската година на уменията 2023.

 

Електрохолд развива дългосрочна стратегия за подкрепа и популяризиране на професионалното образование и изграждането на квалифицирани кадри за българската електроенергетика. Вече десет години компанията предоставя стипендии в конкурса „Енергия за бъдещето“ и осигурява платени стажове за ученици в професионалните гимназии и студенти. Компанията е и една от първите, които се включиха в програмата за дуално обучение по електротехника в България.

Свързани новини

Община Дупница осигури сграда за Исторически музей

vesito

Времето днес, прогноза за понеделник, 1 април

vesito

ЕРМ ЗАПАД ЗНАЧИТЕЛНО УВЕЛИЧИ ПРОВЕРКИТЕ ЗА НЕРЕГЛАМЕНТИРАНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ
Кражбите на ток през 2022 г. са повече от потреблението на град като Перник за два месеца

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.