Сандански ще има нов kооперативен пазар

Кооперативен пазар ще се изгради в Сандански. Получено е разрешение за строежа. Очаква се държавно финансране, обяви досегашният кмет и кандидат за втори мандат Атанас Стоянов.

„По време на избори стана модерно да се показват картинки на проекти. Но докато някои показват само хипотези, в реалността община Сандански е с разрешение за строеж на новия Кооперативен пазар. Едно от най-важните и посещавани места за всички жители на Сандански ще придобие съвсем нов и съвременен облик. Предвижда се цялостна реконструкция и изграждане на нова сграда – 647 квадратни метра, която ще се превърне в нов и модерен на общински пазар. Проектът е внесен за финансиране в Министерство на финансите“, каза Стоянов.

Новият Кооперативен пазар включва: функционална сграда, 15 вътрешни и външни търговски площи, 19 обособени площи за продажба на земеделски продукти, подземен паркинг. Ще има още административни помещения, кафене, достъпни маршрути и пешеходни пространства за производители, търговци и клиенти. Предвиде е асансьор, както и специални рампи и площи за достъп на хора с увреждания. Ще се монтира фотоволтаична система на покривната конструкция с цел енергийната ефективност на сградата, а също и станции за зареждане на електрически автомобили. Не на последно мчясто са заложени естетични архитектурни връзки и зелени решения. „Грижата за града и общината ни изискват устойчиви решения, с които Сандански да стане още по-добро място за всички нас“, убеден е Атанас Стоянов. Грижата за града и общината ни изискват устойчиви решения, с които Сандански да стане още по-добро място за всички нас.

Свързани новини

Наградиха деца с изявени дарби в Петрич

vesito

/Видео/ Кметът Румен Томов обяви: 18 000 лв. трябва да плати общината в Благовград за клипче от 7 минути с качество на ниво „правено с мобилен телефон“
Томов за Камбитов: Мислех го за по-интелигентен!

vesito

Днес, жителите на с. Струмешница избират кмет

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.