Окръжна прокуратура – Благоевград привлече като обвиняеми петима за участие в организирана престъпна група

Окръжна прокуратура – Благоевград привлече петима в качеството на обвиняеми за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение и контрабанда на наркотици, съобщиха от прокуратурата. С прокурорско постановление в качеството на обвиняеми са привлечени К.М. – на 55 години, В.С. – на 37 години, Е.М. – на 57 години, М.М. – на 47 години, и Р.М. – на 28 години.

В хода на специализирана операция, извършена от служители на Главната дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП), под надзора на Окръжна прокуратура – Благоевград, са събрани доказателства, че от февруари 2022 до 23 октомври 2023 г. обвиняемите са участвали в престъпна група, ръководена от К.М. и Р.М. Петимата се занимавали с държане, разпространение на територията на област Благоевград и контрабанда през границите на страната на хероин и марихуана, посочват от прокуратурата. Тримата обвиняеми – В.С., М.М. и Р.М., са задържани за срок до 72 часа, като предстои да бъдат внесени в съда искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. От прокуратурата допълват, че обвиняемите К.М. и Е.М. изтърпяват наказания в затворите в Бобов дол и Пазарджик по осъдителни присъди за разпространение на наркотици. Установена е съпричастността и на други две лица – Д.М. (на 42 години) и Р.К. (на 57 години), които са задържани на 13 октомври т.г. при опит да пренесат през ГКПП „Капитан Андреево“ около 4,5 килограма марихуана, скрита в тайник на автомобил. Те са привлечени към наказателна отговорност по друго досъдебно производство.

На 13 октомври, на брифинг в Окръжна прокуратура – Благоевград, бе съобщено и за трима задържани и привлечени към наказателна отговорност във връзка с наркоразпространение. При съвместна операция на прокуратурата и ГДБОП в този случай бяха открити над 117 кг марихуана, а по искане на Окръжна прокуратура – Благоевград и с решение на съда тримата обвиняеми са с мерки за неотклонение „задържане под стража“./БТА

Свързани новини

Община Петрич завърши изграждането на нова пристройка към ДГ „Здравец“

vesito

В навечерието на Рождество Христово 15 семейства от Благоевград вече имат нов дом

vesito

Миряни почетоха Свети Мина в пиринската шир край Мечкул

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.