Рибари от Царево: Морето „завря“ от паламуд, вече се бяхме отчаяли, но Свети Никола ни върна надеждите

Морето край Царево „завря“ от паламуд, похвалиха се рибарите. Те са били обезнадеждени за този сезон, тъй като досега е нямало почти никаква риба, освен сафрид и малко лефер. Риболовният сезон започва от края на август, но този година морето е започнало да дава риба едва в средата на октомври, припомни БНТ.

„От тази вечер излезе паламуда, по 3-4 кг риби. Това е наченка, че може би ще има късна риба. Този сезон се бяхме отчаяли, но Свети Никола ни върна надеждите за успешна година. Много сме благодарни. Късметът е от голямо значение, но и майсторлъка е много важен. Всичко се получава винаги с голямо постоянство“, каза рибарят от Царево Мартин Ников. Тази година рибарите очакват богат улов и на зарган. Казват, че очакват и повече лефер, тъй като от около месец колегите им на север вече го ловят в изобилие. Имат и надежда за чернокоп, но само, ако морето реши да го даде.

Свързани новини

Отровиха 14 животни в Странджа, сред тях и царски орел

vesito

Преди акцията на ДАНС шефката на Агенция „Митници“ уволнила…

vesito

Иванка Шалапатова: Няма да има великденски добавки, но пенсиите ще бъдат вдигнати

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.