Първи уроци по любов към гората предадоха горски педагози от ЮЗДП на децата от първи клас в 6 ОУ в Благоевград

Как да разпознават горските обитатели по външните им характеристики или по звуците, които издават и защо трябва да пазят гората – експертите от ЮЗДП инж. Вера Станишева и инж. Даниела Белемезова посветиха един час на децата в училище. Под формата на занимателни игри, учениците получиха ценни знания за живота в гората. Подрастващите разбраха и каква е ролята на лесовъда за опазване на горските територии.

Горската педагогика е най-достъпният начин, използван от лесовъдите, за възстановяване на връзката между обществото и горите, възстановяването на контакта между съвременния човек и околната среда и развиването по този начин на разбиране и усещане за природните процеси. Чрез нея обществото се запознава с ролята и значението на лесовъдите за поддържането и съхраняването на горските екосистеми и осигуряването на техните многостранни и полезни екологични функции. През следващите дни и най- вече в Седмицата на гората (01-07.04) подобни часове на открито предстоят в училища на територията на различни стопанства в обхвата на ЮЗДП.

 

Първи уроци по любов към гората предадоха горски педагози от Югозападното държавно предприятие на децата от първи клас в 6 ОУ в БлагоевградПърви уроци по любов към гората предадоха горски педагози от Югозападното държавно предприятие на децата от първи клас в 6 ОУ в Благоевград

Свързани новини

Среща по въпросите на обществения ред и сигурност преди летния сезон в Банско

vesito

Община Сатовча дари на местния полицейски участък автомобил за безвъзмездно ползване

vesito

Микроградина с бук и ела създадоха в ДГС Якоруда

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.