Публично обсъждане на проектобюджета на община Петрич за 2024 г. ще има на 26 януари

Общинското ръководство на Петрич отправи покана за публично обсъждане на проектобюджета на общината за 2024 г. на 26 януари от 10:30 часа в заседателната зала на Кметство Петрич, съобщиха на сайта си от общинската администрация.

Поканени са всички жители и заинтересовани лица, ръководители на звена от бюджетната сфера, ръководители на фирми, НПО, общински съветници, кметове и кметски наместници на населени места в общината да вземат участие в обсъждането на проекта и да направят своите препоръки и предложения за формирането и изразходването на бюджетните средства. Според публикувания проект предвидените приходи в бюджета на община Петрич за 2024 година са в размер на общо 78 494 801 лева.

За БТА заместник-кметът по финанси Борислав Коларов каза, че по отношение на изпълнението на предходния бюджет са над 90%, което е добре. В края на август миналата година Общинският съвет в Петрич прие бюджета за 2023 година. Тогава бюджетът бе подкрепен от 27 общински съветници, двама гласуваха „против“ и един „въздържал се‘.

Свързани новини

Спират водата на улици в Гоце Делчев

vesito

Медици от Вътрешно отделение на МБАЛ-Благоевград събраха в един празник 3-и и 8-ми март

vesito

В село Бистрица отбелязаха Тодоровден

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.