Проведе се общо събрание на ИКТ Клъстер Варна

На 14-ти март, в просторната зала на Технически университет – Варна, се състоя третата за тази година работна среща на ИКТ Клъстер – Варна. Събитието бе посетено от над 40 души – членове на клъстера и гости, включително представители на местния бизнес, образователни институции, местната власт и неправителствения сектор.

В началото на срещата, с единодушие беше приет нов член – Професионална гимназия по туризъм „Проф. Д-р Асен Златаров“, което доведе общия брой на членовете до 61, разпределени между 32 пълноправни, 28 асоциирани и 1 стартъп член. Сред членовете се открояват още 30 компании, 7 университета, 8 неправителствени организации и 16 училища, показващи разнообразието и силата на сдружението.

Присъстващите имаха възможност да се запознаят с доклад за управленската програма в раздел „Дигитализация“, представен от г-н Радой Павлов от Община Варна. Състоя се и дискусия, на която бяха обсъдени възможностите за сътрудничество и реализация на съвместни проекти с Общината.

Презентации от членовете на клъстера допълнително обогатиха програмата, като особено внимание бе привлечено от представянето на Top Rent-a-car (Модул ЕООД) и техния нов проект “Top mobility” – за споделени електрически велосипеди, който обещава да внесе нова динамика в градския транспорт.

В рамките на срещата бяха обсъдени и важни изменения в Устава и Управителния съвет на ИКТ Клъстер – Варна, а също бяха гласувани и предложения за промени, което допълнително подчертава стремежа към подобрение и разширение на клъстера.

След официалната част, срещата завърши с традиционния си коктейл и възможност за неформално общуване, което даде възможност за разговори и по-дълбоки дискусии от присъстващите по обсъдените теми и предложения.

ИКТ Клъстер – Варна продължава своята мисия да насърчава включването на млади хора в образователни и бизнес инициативи и да изгражда позитивната репутация на Варна като предпочитана дестинация за живеене, работа и иновации.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Нова атрактивна авиодестинация от Пловдив

Regiona

Прокуратурата чака Динко от Ямбол да излезе от болница, за да го арестува, двама вече са задържани

vesito

Времето днес, прогноза за петък, 5 януари

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.