„Прибери се у дома след работа! Там някой те очаква.“

Днес в Благоевград се проведе регионална конференция на тема „Прибери се у дома след работа! Там някой те очаква.“ Повод за конференцията е проведената в началото на месец февруари 2024 г. информационна кампания, по инициатива на ИА „Главна инспекция по труда“ с подкрепата на Министерството на труда и социалната политика, посветена на трудовия травматизъм.

Областният управител на област Благоевград Георги Динев поздрави организаторите и участниците в конференцията.

По време на форума бяха обсъдени правилата за безопасна работа и колко важно е тяхното спазване, за да се ограничи трудовият травматизъм. Посочени бяха най-честите причини, водещи до злополуки, както и съвместните действия относно превенцията им и добрите практики.

Изпълнителният директор на ИА „Главна инспекция по труда“ Екатерина Асенова отбеляза, че в по-голямата си част трудовите злополуки са предотвратими, ако бъдат спазвани правилата за безопасна работа и апелира за изграждане на среда на нетърпимост към неспазването на здравословните  и безопасни условия на труд.

 

 

Свързани новини

Община Сандански напомня: Наближава крайният срок за плащане на местни данъци и такси с отстъпка

vesito

МИГ Банско провежда информационни срещи с местната общност

vesito

Йордан Йовчев и кметът Илко Стоянов ще запалят олимпийския огън в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.