След седемчасова акция спасиха пострадалата в Пирин туристка

След седемчасова акция планински спасители от Банско и Разлог успешно транспортираха пострадалата в Пирин туристка. Вчера, малко преди 13 часа, в Планинската спасителна служба (ПСС) в Банско беше подаден сигнал за пострадала жена в в района на Разложки суходол и Баюви дупки в Пирин планина.

Жената е с травма в глезена, а в акцията участваха 17 планински спасители от отрядите в Разлог и Банско, каза за БТА зам.-кметът на Банско и планински спасител в  ПСС – Банско Стойчо Баненски. Пострадалата жена вече е в автомобилите на спасителната служба и я транспортираме към най-близката болница, посочи Баненски. По думите му акцията е протекла спокойно, при хубаво време в планината. „Подбрахме добра пътека за слизане и, въпреки че е от района на Кончето, най-високата част на Пирин, акцията беше сравнително стегната, с много хора и свалихме бързо пострадалата“, посочи Баненски.

Свързани новини

Община Благоевград осигурява безплатни автобуси на Архангелова задушница

vesito

Кметът на Благоевград Методи Байкушев на празника на военнослужещите от 3-то бригадно командване: Вие сте неделима част от историята на Горна Джумая, пазете неопетнено името на нашата Родина

vesito

Броени часове остават до първата от трите джаз вечери под открито небе в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.