Празничен концерт под надслов „Мирна и честита“ на самодейците от Банско

С послание коледното вълшебство да бъде искрата, която да запали светлината по пътя ни през Новата 2024 година, над 100 самодейци излязоха на сцената в големия салон на НЧ“Никола Вапцаров-1894“. Те изнесоха красив и весел празничен концерт под надслов „Мирна и честита“.
В пъстър калейдоскоп от традиции и съвременност, песни и танци, фолклор и съвременна музика, бе показано музикалното богатство на България и уникалното културно наследство на Банско.
Аз съм много развълнуван от цялата емоция и красота, която видяхме на сцената. Благодарен съм, че имаме такива уникални традиции и съм много щастлив, че това богато наследство е в сигурните ръце на няколко поколения банскалии, които се събраха тук на сцената и в залата. Сигурен съм, че всички усещаме тази сила, която идва от общите ни корени, от героичното ни минало, от могъществото на планината, и най-вече от единството ни, каза кметът на Банско Стойчо Баненски.
В приветствието си към банскалии и гостите на града, кметът направи кратка ретроспекция на отиващата си година и постигнатото с общи усилия. Той подчерта, че от всички зависи как ще живеем и затова в края на годината трябва да си обещаем да се подкрепяме взаимно, да работим здраво и да си помагаме, защото само така късметът ще бъде на наша страна.
Празничната Коледна програма в община Банско продължава с коледен концерт на самодейците в гр. Добринище на 23 декември.
Навръх Рождество Христово – Божичь, коледари ще обикалят домовете в Банско, а по обяд ще се съберат в центъра на града за голямото дрънкане на звонци.
Може да бъде изображение с 12 души, танцуващи хора, цигулка, дирндъл и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 9 души, танцуващи хора и текст, който гласи 'www.bansko.bg'
Може да бъде изображение с 9 души, танцуващи хора и текст, който гласи 'MT www.bansko.bg'
Може да бъде изображение с 1 човек и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 1 човек и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 4 души, танцуващи хора и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 6 души, дирндъл, акордеон и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 2 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 10 души, танцуващи хора и дирндъл

Свързани новини

Благоевградски бизнесмен иска да купи земята под фабриката за кожени чанти „Бодрост“ в Благоевград

vesito

Правителството отпусна 300 000 лева на община Благоевград за ремонт на храм „Въведение Богородично“

vesito

Пет нови спортни площадки ще бъдат изградени на територията на община Гоце Делчев

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.