По случая с натровените сърни в Благоевград: Има съмнения за външна намеса

„Имам съмнения за външна намеса. Това предстои да бъде изяснено. Има досъдебно производство, взети са проби. Проверката трябва да докаже или да отхвърли хипотезите“, обясни директорът на зоопарка в Благоевград д-р Крум Попниколов пред БТВ. Припомняме, че 9 сърни са били отровени в зоопарка в Благоевград. 5 от тях са починали, а останалите четири са в много тежко състояние и са интубирани от ветеринарите.

„За животните в нашия зоопарк се грижи екип от специалисти. Беше извършена годишната ветеринарна профилактика, която е планирана, за да покаже здравословния статус на животните. Бяха взети проби, бяха прегледани зъбите на лъвицата. Елените и секторът с тревопасни бяха обезпаразитени. Препаратът е ползван и предишни години. При други животни от сектора няма проблеми“, споделя Попниколов. Категоричен е, че на елените и тревопасните не са правени ваксини. „Не знам откъде се появява такава информация. Правено е само обезпаразитяване с препарат през устата. По този начин стресът е минимален. Ваксини не са правени“, поясни още той.  В социалните мрежи се появи твърдение, че сърните са починали след ваксинация, но после се оказало, че не е така, защото сред починалите има и малки, които не са ваксинирани.

 

Свързани новини

Парламентарният шеф свиква извънредно заседание на 13-и ноември

vesito

Център за подкрепа за личностно развитие- Сандански открива творческата година

vesito

Изборният ден започна без сериозни нарушения

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.