Поредният джигит: Диджей, но и лечител се похвали с 300 километра в час

Водач се похвали в социалните мрежи как шофира луксозния си автомобил с 300 км/ч, съобщава bTV. Поредният случай на опасно шофиране е извършен на участък с ограничение на скоростта от 120 км/ч. Това не е единственият клип на въпросния мъж, на които шофира с подобна скорост. В друго видео споделя, че е „възхитен от новия участък на АМ „Струма“.

„Тотално безумие и безрасъдство е, защото автомобил с тази скорост е буквално снаряд, който би помел всичко, което срещне по пътя си“, подчертава Илия Тодоров от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи. По негови думи с такава скорост дори и малка маневра може да бъде фатална. „Дори да приемем, че това е изключително опитен водач с добре подготвена кола, той може да претърпи инцидент – ако например има дупка и този автомобил мине през нея с тази скорост, най-малкото ще се пръсне гумата. Това ще доведе до неконтролирано завъртане на автомобила и помитане на всичко по пътя му“, предупреждава той. От Столичната полиция уточняват, че данните от клипа не са достатъчни, за да бъде извършена проверка и посочват, че по закон превишената скорост трябва да бъде установена с техническо средство.От Асоциацията на пострадалите при катастрофи ще подадат сигнал до прокуратурата. В случай че бъде доказано престъпление, наказанието е до три години затвор.

Свързани новини

Инцидент на на ул. „Крали Марко“ в Благоевград

vesito

Томов дава 34 000 лв. за ремонт на два общински апартамента, кой ще се настани в тях?

vesito

Академията за пастири край Кресна връчи първите сертификати

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.