Подуправителят на БНБ на предизборен митинг: Евроскандал

Подуправителят на БНБ от Продължаваме промяната Андрей Гюров, бивш шеф на парламентарната група на управляващата партия, в тотален разрез с висотата на заемания пост и ангажиментите, които той изисква не само към българската национална, но и към Европейската централна банка, се появи на предизборен митинг в Благоевград.Той подкрепи кандидата на ППДБ за кмет Методи Байкушев. Това е бившият избирателен район на Андрей Гюров, чиито корени са от този край.

 

 

 

Припомняме, че миналата година същият, макар и без никакъв ценз за длъжността, беше кандидатурата на ПП за гуверньор на БНБ. Номинацията му не мина. При повторното завъртане на рулетката вече тази година, понеже уж не са коалиция, управляващите си разпределиха местата в националната банка така:

 

Управител остана досегашният гуверньор Димитър Радев, номиниран от ГЕРБ
Подуправител стана дотогавашният депутат от ДПС и бивш финансов министър Петър Чобанов.
Подуправител от името на ППДБ стана дотогавашният народен представител от същата политическа сила Андрей Гюров.

 

 

 

Още по-скандалното е, че именно негов ресор е печатницата на БНБ, където ще се печатат бюлетините за местните избори в края на месеца, които в някои градове като столицата София се очертават изключително завързани.

 

Постът е много важен и заради отварянето на резерва на БНБ с приемането ни в еврозоната през мандата на това ръководство, тъй като в него кътаме белите пари за черни дни на държавата – 37 000 000 000 лв., които сега са неприкосновени, но отказът от лева и борда ги освобождава и ги дава в ръцете на управляващите.
„Монументален гаф – подуправител на БНБ, управляващ валутния борд, на събитие от политическа кампания.

Дилетанщина от най-висок порядък”, коментира икономистът Стоян Панчев.

 

 

„Подуправителят на БНБ, излъчен от умнокрасивитета – Андрей Гюров, е на партийно събрание на откриване на кампания. Айде сега, мили другарчета, които скачахте срещу Велислава Кръстева, пр на Народния театър, че придружила Доган при гласуване, ще драскате ли по врпата на Гюров, додето шефът на Емисионно подаде оставка.
Така е честно. Велислава си тръгна.

 

Вашият аршин е на изпитание”, коментира финансовият журналист Стефан Антонов.
Бедата е, че скандалът с подуправителя на БНБ е европейски, тъй като сме вече част от Европейския банков съюз и от ЕЦБ вече са силно притеснени как изобщо е възможно това!

ППДБ подкопава идеята на България за еврозоната, след като веднъж – като служебен финансов министър, Асен Василев вече отложи влизането ни през 2021 г., което беше договорено за 1 януари 2023 г.

Източник: 19min.bg

Свързани новини

Откриха нов учебен корпус в Гоце Делчев

vesito

Тир с мандарини се обърна в Кресненското дефиле

vesito

Екипи на Община Разлог, ЮЗДП и ОПУ- Благоевград почистиха минерализова ивица, в местността “Предел”

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.