Побратимените Банско и Закопане ще разширят отношенията си в бъдеще

Поредната ползотворна среща се проведе между партньори, приятели и съмишленици, каквито са ръководствата на община Банско и планинския курортен град Закопане. Кметът Иван Кадев, заместниците му Сашка Въчкова, Стойчо Баненски и Костадин Атанасов, секретарят Иван Докторов И директорът на НП“Пирин“ Росен Баненски бяха домакини на делегация от полския град Закопане в състав – Лешек Дорула, кмет на Закопане, Малгожата Внук и Казимиерж Конарски.
Участниците в срещата със задоволство констатираха, че през 15-те години, откогато датират неформалните и официалните връзки на двете планински общини, са установени трайни отношения в туризма, културата, спорта.
Побратимените градове Банско и Закопане и в бъдеще ще продължат съвместната си работа за реализиране на проекти с европейско финансиране и за обмен на добри практики. В работната среща беше заявено общо желание да се разшири сътрудничеството за размяна на гостувания на младежки групи, на самодейни състави и спортни отбори.
Гостите от Полша специално са поканени да посетят Банско по време на 26-то издание на Банско Джаз Фестивал.

Свързани новини

Община Благоевград отнесе акт заради неразбориите около минералната вода

vesito

Сандански търси най-доброто есе на тема “Моят род, моето родно място“

vesito

Осем проекта за подобряване на образователната среда в училищата и детските градини в Сандански са внесени за одобрение в МОН

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.