Площад „Македония“ в Благоевград обедини занаятчии, творци, производители и много посетители в рамките на тазгодишното издание на „Занаят фест“.

Изключителен интерес провокираха импровизираните работилници, в които майстори от цялата страна демонстрираха тайнството на българските занаяти.
Фестивалът започна с музикална програма с участието на Фолклорна група „Бисери“, Фолклорна група „Веселина“, ученици от НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ и младият български музикант Тодор Язовалийски.
„Занаят фест“ успя да съчетае традиции, минало и настояще като представи различни занаяти, в това число: пчеларство, везбарство, тъкачество, грънчарство, дърворезба, ножарство и т.н.
Фестивалът бе посетен и от кмета на Благоевград Методи Байкушев и зам.-кметът по култура, спорт и туризъм Станислав Кимчев.
На пл. „Македония“ не липсваше и изненада за най-малките посетители, които се отправиха на литературно пътешествие с „Българознайко“.
Колоритът и мистериите на българските фолклорни носии бе представен в експозицията от невероятни фотографии на Асен Великов.
+14
Всички реакции:

54

Свързани новини

2 май ще бъде неучебен ден за учениците в община Банско

vesito

Окръжна прокуратура – Благоевград привлече като обвиняеми петима за участие в организирана престъпна група

vesito

Кметът на Благоевград обяви част от екипа си

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.