Парфюмите на Azzaro са в съзвучие със съвременния начин на живот

Популярният бранд за дрехи, аксесоари и парфюми Azzaro е създаден от професора по литература Лорис Азаро през 1965 година. Той се ентусиазира от предложението на съпругата си Мишел, която работела като модел, и така обърнал гръб на университетската си кариера и се насочил към света на модата и парфюмите. Предложил на пазара линии облекла – едновременно дръзки и елегантни. Произведения на Azzaro носят звезди като Ракел Уелч, София Лорен, Бриджит Бардо, Клаудия Кардинале, Изабел Аджани, Тина Търнър и Лайза Минели.

Първият аромат с марка Azzaro е лансиран през 1975 година. През годините са представени около 100 парфюма Azzaro, като изключителна популярност печелят, както мъжките, така и дамските ухания на бранда.

Кои са най-харесваните дамски парфюми Azzaro?

Дебютният аромат на бранда е уханието за жени Azzaro for Women, от 1975 година. Парфюмната дървесно-шипрова композиция е разработена от Жан Мартел. Уханието се открива с плодови нотки, гардения и алдехиди, последвани от корен от ирис, жасмин, роза и иланг-иланг. Базовият акорд е изграден от дъбов мъх, ветивер, стиракс, бензоин, кехлибар и пачули.

Сред най-популярните модерни предложения, с които от Azzaro изкушават съвременните жени е парфюмът Azzaro Now Women. Уханната композиция е дело на Ани Бузантиан и Алберто Мориляс. В аромата са преплетени бял чай, пасифлора и бергамот, алдехиди, цвете от таитянска тиара и жасмин, мускус, бразилско розово дърво и кехлибар. Парфюмът впечатлява и с иновативния дизайн на флакона си.

Azzaro Wanted Girl е уханна серия, която се отличава с жизнерадостните си аромати. На пазара са лансирани ароматите Azzaro Wanted Girl, Azzaro Wanted Girl Tonic и Azzaro Wanted Girl By Night, всеки от които притежава специфичен чар и красота.

Мъжките ухания на Azzaro се радват на световна популярност

Първият мъжки парфюм на марката е представен през 1978 година. Azzaro pour Homme запленява със своя характер, който е едновременно модерен и класически. Ароматът е популярен и до днес, чудесен е за есенно-зимния период. Разработен е от парфюмеристите Gerard Anthony и Richard Wirtz. Уханието се открива с интересна комбинация от лавандула, лимон, кимион, босилек, бергамот, клари сейдж, ирис и звездовиден анасон. В сърцевината на аромата са преплетени ветивер, сандалово дърво, пачули, кедър, плодове от хвойна и кардамон, а базовият акорд е изграден от дъбов мъх, кожа, кехлибар, мускус и боб Тонка.

Безспорният бестселър сред мъжките парфюми на Azzaro е Chrome. Свежата цитрусова ароматна композиция е лансирана през 1996 година, като през следващите години са представени различни вариации на уханието като Azzaro Chrome Extreme, Azzaro Chrome Aqua, Azzaro Chrome Intense, Azzaro Chrome Parfum, Azzaro Chrome Summer и др. Базовият Azzaro Chrome е съчетал нотки лимон, розмарин, нероли и ананас, жасмин, дъб, циклама и кориандър; базовите нотки са мускус, дъб, кедър, сандалово дърво, кардамон, бразилско розово дърво и боб Тонка. Ароматната композиция е дело на Gerard Haury.

Парфюмите на Azzaro са любими на мъже и жени с ярка индивидуалност

Уханията на бранда са пъстри, жизнерадостни и запомнящи се. В тях сякаш е събрано цялото многообразие на живота на създателя на бранда Лорис Азаро, който е сицилианец, роден в Тунис, поставил началото на своя бизнес в Париж. В каталога на Azzaro може да се открият ухания за всеки повод и за всеки вкус.

Свързани новини

Къде да вземете пари, ако банките ви откажат заем?

Regiona

Българският футбол: клубове, турнири и футболна култура

Regiona

Хороскопът на Алена: Лъвовете са безпричинно конфликтни, усилия носят отлични доходи на Девите

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.