Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР Благоевград

Полицейски служители на РУ-Петрич работят по получен, около 00:30 часа на 03.10.2023 г., сигнал за повредена охранителна техника, монтирана на фасадата на хранителен магазин в с. Кромидово, общ. Петрич. За случая е уведомена компетентната прокуратура и е образувано досъдебно производство.

На 02.10.2023 г. около 10:44 часа е получен сигнал от ФСМП-Гоце Делчев за постъпил за оказване на медицинска помощ 41-годишен мъж, който е пострадал при ПТП. От работещите по случая полицейски служители е установено, че около 10:30 часа на същата дата на пътя между с. Господинци и с Балдево, пострадалият е управлявал лек автомобил „Пежо Партнер“ с несъобразена с пътните условия скорост, като на десен завой е загубил контрол и се е блъснал в предпазна ограда. Мъжът е настанен за лечение в МБАЛ-Гоце Делчев с фрактура на лумбален прешлен и гръдна травма.

В хода на извършена, около 19:27 часа на 02.10.2023 г. на ул. „Т. Каблешков“ в гр. Банско, проверка на лек автомобил „Мерцедес“ полицейски служители на РУ-Банско установили, че 60-годишният водач на автомобила от гр. Пазарджик шофира с наличие на 3,25 промила алкохол в издишания въздух. По случая е образувано досъдебно производство.

Оперативна обстановка в района на действие на РДПБЗН-Благоевград

За периода от 08:00 часа на 02.10.2023 г. до 08:00 часа на 03.10.2023 г. в звената за ПБЗН при РДПБЗН – Благоевград са регистрирани 2 сигнала за произшествия.

Ликвидирани са 1 пожара. С преки материални щети 1 пожара. Без нанесени материални щети са възникнали 0 пожара. Извършени са 1 спасителни дейности. Лъжливи повиквания 0. При пожарите са починали 0 граждани. На 02.10.2023 г. около 16:58 часа е получен сигнал за пожар в склад в промишлената зона в гр. Благоевград. Погасен от екип на РСПБЗН-Благоевград. Щети: компресор за въздух, плут за управление на кран, бояджийска машина и опушени стени. Спасен е склад за бои и кабели. Вероятна причина: късо съединение.

Свързани новини

Как в Банско ще отбележат 230 години от рождението на Неофит Рилски (Снимки)

vesito

Скален феномен в Рила, обявен за защитен от 1964 година

vesito

Благотворителен базар за мартеници в Разлог

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.