Паркинг от 732 кв.м в двора на катедралния храм в Дупница ще прави общината

Паркинг в двора на катедралния храм „Свети Георги Победоносец“ смята да обособи община Дупница. Кметът Първан Дангов е входирал докладна до Общинския съвет, с която се иска разрешение да се промени статутът на имота, който в момента се води зелена площ. За целта ще трябва да се гласува и промяна в Общия устройствен план на общината, а след това и въпросният ПУП. От докладната става ясно, че целият имот е с площ от 3333 кв. м. Планира се той да се раздели на две. 732 кв.м ще станат паркинг, а останалите 2601 кв.м ще бъдат зелена площ.
„Поради тенденцията на разрастване на жилищната зона и увеличаването на търговските части в централните градски части на град Дупница, както и пренасищането с жилищни сгради, се забелязва нуждата от изграждане на открити паркинги, с които да се покрият нуждите на местните жители и на посетителите на града. С настоящото предложение за изменение на Общия устройствен план на гр. Дупница се постига устойчиво развитие на средата.“, пише в мотивите в докладната.
На пресконференция вчера кметът заяви, че е провел разговори с архиерейския наместник отец Георги Паликарски, който е дал съгласие. Земята е на църквата, но те не могли да администрират паркинга. “ Мястото е буренясало и не се поддържа. Ще има бариера и на входа, и на изхода. Шофьорите ще купуват билетчета. Машината засича часа на влизане и излизане. Ако искате, може да останете и цял ден, на излизане машината ще ви таксува 10 лв. Има и толеранс, за 15 минути няма да отчита нищо.“, каза кметът./ 4власт

Свързани новини

Атанас Стоянов: Доброто за Сандански винаги ни обединява

vesito

Кола пламна на бензиностанция „Варко“ в Благоевград

vesito

Уроци по родолюбие в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.