От Американския университет недоволни от Томов, искат спешен ремонт

Корените на дърветата край алеята до р.Бистрица при кампуса на Американския университет в Благоевград са запушили канализационния колектор. Сигналът е подаден от оперативния директор на учебното заведение Тодор Тодоров до кмета инж.Румен Томов и до председателя на ОбС Андон Тодоров с апел общината спешно да реагира и да отстрани проблема.

Оперативният директор посочва, че колекторът или трябва да се ремонтира, или да се подмени с нов, а дъждовните води да се отведат в реката, вместо да се заустват в него. Паралелно с това администраторът в АУБ акцентира върху компроментираната асфалтова настилка на алеята, която трябва да се подмени, и посочва нуждата от предпазен парапет край подпорната стена на реката.
Всичко това заедно с липсата на адекватно осветление е предпоставка за травми, а алеята е една от най-натоварените с пешеходци в града, сочи Тодоров.

Представителят на АУБ иска общината да монтира в зоната на алеята от ул.“Джеимс Баучер“ до бул.“Д.Солунски“ осветление, пейки и кошчета, а в района на студентските общежития в кампуса да смени контейнерите за смет, и допълва,че от другата страна по тротоара на ул.“Свобода бъчварова“ има счупени тротоарни плочки, които са за подмяна, и има нужда да се монтират антипаркинг колчета.

Източник: В.“ Струма“

Свързани новини

Илко Стоянов и Методи Байкушев ще се борят за кметския стол на балотаж в Благоевград

vesito

Кюстендил въведе “синя зона”

vesito

Времето днес, прогноза за сряда, 9 август

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.