Откъде да започнем ремонта на банята?

Банята е сред най-важните помещения във всеки дом. При желание за ремонт е много важно да направите предварителен проект, който да следвате. По този начин реконструкцията ще бъде координирана, пространството ще бъде оптимизирано и ще създадете максимално удобство за вас и вашето семейство. Но откъде да започнете ремонта на банята? От онлайн магазин Ramois ще ви споделят повече по темата.

Планиране на пространството

Важно е да помислите за вътрешното разположение на банята, специфичните особености на пространството и как то да бъде оползотворено максимално добре. След изготвяне на план, идва всичко останало, като избор на обзавеждане и други детайли.

Определете промените, които държите да се направят, като изграждане на душ кабина, поставяне на вана, позициониране на санитарията и много други. Не забравяйте да определите предварително дали искате вентилация и къде ще се постави тя.

Помислете как да оптимизирате пространството, ако помещението е малко, както и да оползотоворите максимално добре мястото.

Можете да черпите идеи чрез разглеждане на онлайн магазини, където са представени готови варианти за помещенията, разположението на мебелите и избора на цветове.

магазин за баня Ramois

Определяне на бюджет

Ремонтът може да се направи с много и с малко средства. Всичко зависи от поставените цели и разполагаемите средства. Определете с какви финанси разполагате за реконструкцията и се водете по този фактор.

Избор на майстори

Много важен елемент от ремонта на вашата баня, е изборът на специалисти, които ще пресъздадат вашите идеи в реалността и ще ви осигурят един завършен и сполучлив проект.

Избор на обзавеждане и други детайли

Това е най-забавната част от ремонтните дейности. Трябва да изберете:

  • настилка и облицовка на стените – най-предпочитаният вариант е поставяне на плочки след предварително направена замазка на пода и стените. Дизайните, цветовете, вида на плочките и материалите за тяхната изработка са различни. Може да се допитате до професионалното мнение на майсторите;
  • мебели – изберете плотове, шкафове, етажерки и други мебели, които следват цветовата и стилова линия на банята. Важно е да съобразите материалите, от които са изработени, и дали са устойчиви на влага и пряк контакт с вода;
  • санитария – тук се включват тоалетната, мивката, ваната и други примери за санитарно обзавеждане. Изберете и материала, от който да бъдат изработени – фаянс и порцелан са най-предпочитани;
  • аксесоари – за да добие завършен вид помещението след ремонт, трябва да помислите и за аксесоарите, като кошове за тоалетна, поставки за кърпи, четки, етажерки и други.

Това са някои от най-важните неща, с които да започнете реконструкцията.

Свързани новини

Пийте канела за отслабване

vesito

Хороскопът на Алена: Овните обградени от приятни ласкатели, големи възможности се разкриват пред Телците

vesito

Хороскопът на Алена: Водолеите да си почиват с любимите хора, Рибите с многообещаващи срещи

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.