МРРБ отпуска втори транш за ул. „Промишлена“ в Благоевград

Община Благоевград е подписала с МРРБ споразумението за втори транш от средствата, предвидени за строителството на ул. „Промишлена“ в Благоевград. Това съобщи кметът на Благоевград Методи Байкушев на пресконференция днес.

На 5 октомври е подписан акт №10 за спиране на строителството на ул.“Промишлена“, тъй като в проекта не е предвиден достатъчно добър достъп до промишления двор, който е по цялото протежение на улицата.

Това налага сега да се прави промяна на Подробния устройствен план.

Средствата за улица „Промишлена“ са в размер на 7 млн. лв. и се отпускат от МРРБ. От тях 3.5 млн. лв. са били преведени през ноември и декември 2022 година, като през юли 2023 година от тях е платен аванс на строителя в размер на 1.5 млн. лв. Останалите 2 млн. лв., които трябвало да се намират по сметките на общината били похарчени за други дейности.

 

Свързани новини

В Петрич ще се изгради нов съвременен Младежки център

vesito

Спират водата в село Юруково

vesito

Мицин направи България №10 в света по медали

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.