Откриха за втора поредна година Лятната академия за деца в Благоевград

С музикално-танцова програма пред Младежкия дом беше открита Лятната академия, организирана от Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.
„Добре дошли на откриването на втората Лятна академия за занимания по интереси, надявам се, че всички се чувствате отлично и заедно ни предстои едно вълнуващо и забавно лято“, каза Богдана Костадинова, директор на ЦЛТРДБ.
„Благодарим на родителите, които се доверяват на ЦЛТРДБ и оставят децата си в школите при едни от най-добрите преподаватели. На вас, деца, ви предстои една много творческа и интересна ваканция, създавайте нови приятелства, творете, и със сигурност ще ви остане спомен за едно незабравимо лято“, каза Силвия Домозетска, директор на Дирекция „Култура, спорт и туризъм“ към Община Благоевград, която беше гост на тържественото откриване.
Лятната академия стартира днес при изключително голям интерес и ще продължи до 31 август.
Тази година децата/учениците на възраст от 6 до 12 години ще бъдат включени в заниманията по интереси като на ротационен принцип те ще преминат през различните школи, в това число: „Изобразително изкуство“, „Артпалитра“, „Декоративно-приложно изкуство“, „Пиано“, „Китара“, „Английски език“, „Литературно творчество“, „Програмиране и графичен дизайн“, „Мисли зелено зелено – екология“, „Математика“, „Техническо конструиране и моделиране“, „Съвременни танцови стилове“, ДС „Публични изяви“, БШ „Кроазе“, ФГ „Бисери“,ФГ „Веселина“, ДЮФА „Пиринска китка“, ФТА „Пиринче“, ДЮДО, Кариерно ориентиране.
Партньори на ЦЛТРДБ са Плувен клуб „Пирин“, II ОУ „Димитър Благоев“, IX ОУ „Пейо Яворов“, XI ОУ „Христо Ботев“. Заниманията по плуване ще се осъществяват в Спортен комплекс „Пирин“, кв. „Еленово“. Новото тази година са заниманията по бокс. Те ще се провеждат на адрес: ул. „Чакалица“ 2А /закрит пазар – етаж 2/. Тренировките по спортната гимнастика ще бъдат в Спортния интернат, зала „Гимнастика“.
За пръв път са предвидени и школи по: италиански език, керамика, изучаване на инструмента гайда, бадминтон и др.
Безплатните занимания по интереси ще се провеждат всеки делничен ден от 08.30 ч. до 17.30 ч. в кв. „Вароша“ и Младежки дом, като необходимите материали за работа се осигуряват от Центъра.
Целта на лятната академия е децата да получат възможност да оползотворят свободното време през ваканцията.

Свързани новини

Община Разлог и “МБАЛ- Разлог“ с благотворителна кампания под надслов: “Ранното диагностициране спасява животи!”

vesito

Поздрав от кмета на Благоевград Методи Байкушев по повод Рамазан Байрам!

vesito

В РЗИ – Благоевград всеки здравноосигурен може да получи направление – талон за безплатно изследване за covid-19

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.