Община Благоевград решава дългогодишен проблем с паркирането в района на лечебните заведения, паркинг и нов медицински център със Спешно приемно отделение ще бъдат изградени пред болница „Пулс“

Общинските съветници дадоха съгласие да бъде учредено възмездно безсрочно право на строеж за изграждането на паркинг и медицински център със Спешно приемно отделение към болница „Пулс“ в Благоевград. Предложението е на кмета на Благоевград Методи Байкушев и е на база постъпило искане от „Медикус 98 – Медицински център“, представлявано от Чавдар Андонов.
Бъдещият паркинг ще се състои от два самостоятелни обекта, на две последователни подземни нива, с общо 98 паркоместа, и едно наземно ниво с 36 паркоместа. С изграждане на съоръжението ще бъде разрешен дългогодишен проблем с паркирането на МПС от граждани, посещаващи болничните заведения в района. Предвидено е подобряване на инфраструктурата, което ще позволи по-лесно придвижване на специализираните автомобили до Спешното отделение на болницата. Районът ще бъде модернизиран, ще се повиши качеството и обхвата на медицинското обслужване в област Благоевград. След построяването на сградата, което ще бъде за сметка на „Медикус 98 – Медицински център“ ЕООД, Община Благоевград ще придобие правото на собственост върху подземен паркинг с около 50 паркоместа.Към момента имотът не е в добро състояние. На място няма асфалт, което е сериозна предпоставка за запрашване, налични са множество неравности, създаващи опасност за здравето и имуществото на гражданите.

Свързани новини

ТЕЦ Бобов дол отново спря работа заради ремонт

vesito

Вечерно театрално представление на открито в Благоевград

vesito

В ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ СЕ ПРЕДЛАГАТ МНОГО И РАЗЛИЧНИ ПО ВИД СОЦИАЛНИ УСЛУГИ

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.