Кметът Методи Байкушев награди шампионите от ТК „Фолкън“, представили достойно Благоевград и България по време на европейско първенство по таекуон-до ITF в Словения

Състезатели от ТК „Фолкън“, част от националния отбор, представили достойно Благоевград и България по време на европейско състезание в Копер, Словения, бяха посрещнати тържествено по време на заседание на Общински съвет – Благоевград. Общо 16 медалисти бяха наградени с грамоти от кмета на Благоевград Методи Байкушев, председателя на Общински съвет Радослав Тасков и председателя на Комисията по спорт към ОбС Благовест Стоицов. Шампионите, заедно със старши треньора на националния отбор Тодор Козладеров, получиха и специален плакет за достойно представяне по време на европейското първенство в Словения и за принос в развитието на спорта в община Благоевград.

„Този успех е нещо значително като постижение и се дължи на тази общност, която е създадена около таекуон-до клуба в Благоевград. Общност, която споделя не само огромното трудолюбие, необходимо за постигането на тези успехи, но споделя и общи ценности, приятелство, любов към града, чест. Изключително сме горди! Успехът е изцяло ваш, за нас остава радостта. Пожелавам ви още много успехи на спорни терени, но и успехи в живота“, каза кметът Методи Байкушев. Тържествено бяха наградени Любомир Бакалски, Кирил Илиев Николай, Никола Николов, Дени Велев, Антон Огорелков, Любомир Дракалийски, Рами Шау, Нели Тодорова, Хана Кошутарска, Драгомир Паланкалиев, Александър Михайлов, Николай Ангелов, Кристиян Ранчов, Деян Вълев, Георги Ридарски и треньорът Тодор Козладеров. Българските национали по таекуон-до ITF спечелиха 14 златни, 8 сребърни и 42 бронзови отличия по време на европейското първенство в Копер, Словения. Начело на българската делегация по време на шампионата беше президентът на Българската федерация и вицепрезидент на европейската федерация Марио Богданов, вицепрезидентът на Централата Костадин Димитров, както и Вергилий Ситнилски – вицепрезидент на турнирната и съдийска комисии към EITF и член на турнирната комисия към ITF.

Свързани новини

Еми Канайкова връчи стипендия от 2 000 лв. на талантлива ученичка от ПМГ- Благоевмград

vesito

Сигнал за бомба в Съдебната палата в Благоевград!

vesito

Кметът на община Сатовча д-р Арбен Мименов взе участие на Консултативния съвет по тютюна

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.