Община Благоевград планира въвеждането на Зелена и Червена зона, освен Синята за паркиране

Разширяват паркоместата в Синята зона в Благоевград, но общината планира да въведе и Зелена и Червена зони. През април месец се очаква общината да внесе за обществено обсъждане новата наредба за паркиране. Ще има и увеличение на зоните. Засега е планирано Синята зона да стане 2 лева, а Зелената -1 лев. Червената ще бъде драстично по-скъпа. Всичко обаче това е проект, докато не се обяви официално и не се чуе думата на хората. Тези дни бяха о увеличени с 50 броя  платените паркоместа,но се планира през април да бъдат разчертани още места. На практика целия град ,извън кварталите, буквално ще стане Синя зона.

Според общината само така може да се сложи ред в паркирането. Градът е отеснял, колите са много, строят се нови кооперации, но без паркоместа, въздуха се влошава, това са все мотиви на общинската администрация да увеличава платената зона и да подскаже на гражданите, че работа може да се върши и пеша. Кметът Байкушев издаде и заповед да не се одобрява строителство на  бъдещи сгради без включени в книжата паркоместа.  Планира се и изграждането на два големи паркинга./ Източник: Пирин Нюз

Свързани новини

Ето кои са новите избраници в ОбС Благоевград

vesito

Благоевградският бизнесмен Б. Киройчев с пореден проект – автокъща и сервиз на Е-79

vesito

Успех! Осем от осем внесени проекта са одобрени за училищна спортна инфраструктура в община Петрич

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.