Община Банско с иновативна онлайн услуга за подсигуряване на жестономичен превод на глухи и сляпо-глухи граждани

Община Банско сключи споразумение за общинско сътрудничество със Столична община, насочено към подобряване на достъпа на глухи и сляпо-глухи граждани до административни услуги.
Административното обслужване ще се осъществява в Центъра за административно обслужване в общинска администрация Банско, чрез тристранна онлайн връзка, с превод на български жестов език. Видео връзка ще свързва служителя на административното звено, гражданинът, който се нуждае от съдействие, и преводач, намиращ се в контактния център на Столична община.
Този иновативен подход има за цел да подсигури на глухите и сляпо-глухи достъпност до административни услуги, подобряване качеството на обслужването им, както и повишаване на осведомеността относно прилагането на Закона за българския жестов език.
Може да бъде изображение с текстово съобщение

Свързани новини

Община Сандански изгради нов ангиографски сектор към отделението за образна диагностика на МБАЛ „Югозападна болница“

vesito

Ощетени от преизчислените пенсии атакуват НОИ – Благоевград

vesito

Благородна кампания идва в Благоевград, ето как да се включим

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.