Общинари треперят за работните си места! Кметът Стоянов закрива звено „Обществен ред и сигурност“ , без звено „Връзки с обществеността“, увеличава администрацията с 17 чиновници и още за новата структура…

Закриване на звеното „Общинска охрана и обществен ред“ в Общинската администрация в Благоевград, в което работят 13 души с ръководител Явор Христов, иска кметът Илко Стоянов.

На мястото на това звено той предлага да се разкрие ново – инспекторат към също нова дирекция „Екология и чиста среда“. Инспекторатът ще бъде натоварен с множество контролни функции, като спазване на нормативните актове на ОбС, на законите и наредбите, на договорите, по които общината е страна, ще съдейства на гражданите за предотвратяване на нарушения или преодоляване на последствията от направени такива, ще контролира зимното и лятно почистване на улиците, изпълнение на дейностите по чистотата и озеленяването на общинската фирма „Биострой“, разделното събиране на отпадъци в търговски обекти и фирми, гумаджийници, пунктове за изкупуване на вторични суровини, ще следи за нерегламентирано горене и съвместно с полицията ще контролира потенциални източници на замърсяване на въздуха, ще извършва проверки по сигнали и жалби на граждани, като заедно с контрола ще има правомощия и да санкционира нарушители.

В новото звено инспекторат се предвижда да работят до 15 души.

Кметът Стоянов внася за решение в ОбС искането за закриване на звено „Обществен ред и сигурност“ заедно с новата структура на Общинска администрация. Той предвижда увеличаване на чиновниците с нови 17 бройки, като предлага местният парламент да утвърди 168 щата в делегирана държавна дейност, вместо сегашните 154 щата, и 39 позиции администрация с дофинансиране с местни приходи, срещу 36 в момента. Илко Стоянов залага 2 зам. кметски поста, единият от които – по строителството, вече е зает от инж. Христо Дюлгеров. Градоначалникът предлага от 1 щат в звено „Вътрешен одит“ да станат 3 щата, а общата администрация да се увеличи от 19 на 30 бройки. Разбито по дирекции и отдели, искането на градоначалника включва създаване на нова мегадирекция „Финансово-стопански дейности и управление на собствеността“ с увеличаване на състава от 19 на 30 души, в която заедно с отделите „Счетоводство“ с 11 служители и „Финанси и бюджет“ с 8 бройки, с 1 повече от досега, влизат „Общинска собственост“ с увеличение от 8 на 10 щата, „Обществени поръчки“ с 8 щата, което е отново с 2 повече, и отдел „Правно-нормативно обслужване“, който също се увеличава с 2 щата и става с 8 служители. Илко Стоянов представи финансиста Борис Механджийски като бъдещ директор на тази дирекция.

Запазва се Дирекция „Местни данъци и такси“, в която бройките скачат от 19 на 21, но с 2 щата се намалява отдел „Архитектура, проектиране и строителен контрол“ , където заложените работни места са 14, за сметка на това с 1 се увеличават щатовете в отдел „Кадастър, регулация и земеразделяне“ и стават 9. Дирекция „Планиране на инвестиционната дейност и строителство“ става отдел с 11 щата, с 4 по-малко от сегашните, но от нея се изважда екологията, която се извежда в нова дирекция – „Екология и чиста околна среда“, начело с досегашния гл. еколог инж. Диана Стефанова, с 11 души състав, без да се броят служителите в новия отдел „Инспекторат“. Запазва се числеността от 13 души на Дирекция „Европейски проекти и програми“ и на отдел „Гражданско състояние и регистрация“ – 8 души.

В администрацията, дофинансирана с местни приходи, се учредяват две нови дирекции – „Информационно и административно обслужване“, начело на която застава Дейвид Арабаджиев, който е съпруг на сестрата на общинския съветник д-р Велчев. Той ще ръководи 20 души състав: нов отдел „Информационно обслужване“ с 9 служители, в отдел „Канцелария“ се запазват сегашните 7 щата, а от административното обслужване на ОбС остават само 3 щата, като се вади този на юрист, който минава на граждански договор. Открива се нов щат за гл. експерт защита на данните, запазва се позицията на гл. специалист охранително- мобилизационна подготовка. В новата дирекция „Икономическо развитие“, за чийто ръководител бе представена общинската съветничка Гергана Муртова, са заложени 13 щата. До момента това бе звено от 4-ма чиновници. Връща се в структурата на общината длъжността гл. експерт „Здравеопазване“, а звената „Социални дейности“, „Образование и иновации“ и „Култура спорт и туризъм“ стават дирекции, които ще се оглавят съответно от Емилия Халилова, Дамян Качулски и Силвия Домозетска.

В новото щатно разписание, предложено от кмета Илко Стоянов, няма звено „Връзки с обществеността“, в което в момента работят 4 човека.

В проектоструктурата липсва щатът за обществен посредник, който в момента с решение на ОбС заема проф. Валентин Василев.

Новата структура на Общинска администрация и искането за създаване на звено „Инспекторат“ ще се дискутират на предстоящата в петък сесия на ОбС – Благоевград.

Изненадващо снощи, в края на работния ден, стана ясно, че кметът Илко Стоянов е направил промени в предложената нова структура на Общинската администрация, които се очаква да станат ясни днес.

Източник: Вестник Струма

Свързани новини

„УВЕКС“ ЕООД – гр. Сандански, уведомява своите потребители

vesito

Поради авария: Спряно е водоподаването за кв. „Струмско“

vesito

Времето днес, прогноза за понеделник, 22 май

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.