ОбС реагира бързо и взе важни решения! Увеличава се броя на децата в първа група на детските градини, започват действия за предсрочно прекратяване на концесията за Аквапарка

Единодушно с 35 гласа „за“ местните парламентаристи в Благоевград приеха предложението за сформиране на първа възрастова група в общинските детски градини на Община Благоевград за учебната 2020/2021 година, с по-голям брой деца от определения максимален брой. Така на практика броят на децата може да се завиши до 27-28 деца.

Съветниците единодушно приеха днес на извънредното заседание и предложението и за актуализиране списъка на средищните училища в Община Благоевград за учебната 2020/2021 година.

Председателят на Комисията по следприватизационен и следконцесионен контрол д-р Теодор Велчев предложи като извънредна точка да се вземе решение за прекратяване на концесията на Аквапарка.

Обектът тъне в разруха, той бе отдаден на концесия от ОбС по време на управлението на кмета Лазар Причкапов през 2005 г., за което има подписан 30-годишен договор до 2035 г., първоначално с фирма на бизнесмена Николай Галчев, прехвърлен впоследствие на бившата му кранистка и дългогодишна служителка Елена Петрова Таскова.

Съветникът Кирил Илиев поиска юристката Румяна Чорбаджийска, която е началник отдел“ Общинска собственост“ да запознае съветниците какви са рисковете за общината и дали това няма да доведе до неустойки.

Чорбаджийска обясни,че има няколко варианта за прекратяване като първия може да бъде по взаимно съгласие и не се ангажира да каже кой вариант е най-добър докато тече ликвидацията.

Съветникът Радослав Тасков обясни,че решението трябва да бъде добре обосновано,тъй като прекратяване на концесионния договор може да доведе до искове на общината.

В крайна сметка съветниците решиха общината да направи правен анализ със срок до следващата сесия 11-и септември, специалистите да огледат подробно нещата и да започне процедура по предсрочно прекратяване на концесионния договор с Аквапарка.

 

 

 

 

 

Свързани новини

Къща пламна в село Зелен дол

vesito

Клуб на пенсионера отвори врати в село Скрът

vesito

На тезгяха: Продават парцел с къща в Симитли за 15 296 лв. заради необслужвана ипотека

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.