ОбС председателят Андон Тодоров предлага жилища за лекари и мед.служители или персонал в помощ на КОВИД !

Кметът Р.Томов иска увеличение на наемите на общинските жилища!

Лекари, медицински сестри и лаборанти да имат право на общинско жилище , ако практикуват професията си в Благоевград ще поиска от Общинския съвет председателят му Андон Тодоров с предложение за промяна на Наредбата за реда и условията за установяване на жилищните нужди на граждани, ползването и управлението на общинските жилища. Искането му е провокирано от липсата на медицински кадрив здравните заведения, които да се справят с усложняващате се обстановка и увеличаващия се брой на хоспитализирани с ковид-19 . Осигуряване на ведомствени жилища от общинския фонд , в който наемите са символични би било силно мотивиращо за медицински специалисти от други населени места да се привлекат да практикуват професията в областния център на Пиринско, убеден е председателят на местния парламент.

Промяната се внася за задължителното 1- месечно обществено обсъждане дни след като вр.и.д. кмветът Ясен Попвасилев депозира искане за промяна на същата наредба, с което се настоява в интерес на дългогодишните коректни наематели, които са стартирали процедури  за закупуване на обитаваните от тях общинските жилища преди 31.07.20г., да ги довършат по реда, по който е започнала процедурата.

Двете предложения за промени в Наредбата за общинските жилища най- вероятно ще се обсъждат в комплект с още едно трето,  касаещо същата наредба, обявено за публично обсъждане на 10 септември  от кмета Р. Томов.

Факт е, че кметът Р.Томов иска увеличение на наемите на общинските жилища, което предложение е меко казано неприемливо,според общински служители. Въпреки,че кметът тръби,че ще впрегне усилия за подобряване на социалните проблеми в общината, действията му ясно показват,че  това на практика не се случва.

Той предлага комплекс от промени, сред които актуализиране на наемната цена от 0,70 лв на 1 лв за 1 кв. м. полезна площ и прибавяне на условие към наемателя, ако жилището е необитаемо 6 м да се прекрати договора му.

Предложените промени визират още увеличаване на срока на отдаване на резервните жилища от 1 на 2 г и прекратяването на договора след изтичането му като в резервно жилище няма да се допуска настаняване на лице, което има негодно за ползване заради износване собствено жилище и лошо стопанисване.

Източник: В. „Струма“

Свързани новини

Удължават с 3 месеца проект „Грижа в дома в община Гоце Делчев“

vesito

Най-вкусният празник на брежанския кестен с нова програма

vesito

В Благоевград почетоха паметта на Джовани Фалконе

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.