ОбС – Благоевград задължи управителите на общински дружества да ползват банково обслужване само на банките, в които имат открити сметки към 31 декември 2019 г.

ОбС – Благоевград задължи управителите на общински дружества да ползват банково обслужване само на банките, в които имат открити сметки към 31 декември 2019 г., като им забрани да ползват обслужването на други банкови институции. Изключение се допуска само за сметки, които обслужват взети от дружествата кредити.

Ако вече има разкрити такива сметки, управителите ще трябва да ги закрият в 14-дневен срок след влизане в сила на решението.

Предложението е внесено от ПП ГЕРБ, Местна коалиция ЕНП, Групата на Зелените, Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“, ПП АБВ, Албина Анева от ПП МИР и Мария Гошева, влязла от ВМРО.

Мотивите на вносителите са, че имат данни за натиск за преместване на сметки в банки, различни от досега обслужващите общинските дружества.

Гласуването  предизвика истински екшън в залата и се стигна до прегласуване.

 

Източник:В.“Струма“

Свързани новини

Барчето на операта в Благоевград вече е с нов наемател

vesito

Започна изграждането на новата тротоарна пешеходна алея в Сандански

vesito

Община Благоевград е осъдена да заплати 2,5 млн. лв. на фирма, построила закрития басейн в кв. „Еленово“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.