Обновяват площада пред Дома на културата в Гоце Делчев

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов да подпише партньорско споразумение между партньорите община Гоце Делчев и община Щип, Северна Македония и източно-плански регион за инвестиция в зелена инфраструктура. Това гласуваха съветниците на извънредно заседание на Общински съвет Гоце Делчев. Максималният финансов ресурс на поканата е 4 561 000 евро. Проектът се финансира на 100% по „Програма за трансгранично сътрудничество България – Северна Македония“ на ЕС.

Експертите в  Община Гоце Делчев са подготвили предложение с наименование „Екоскеп“ – трансформиране на градските зони със зелена инфраструктура в партньорство с община Щип. Инвестиционните дейности, които са предвидени да бъдат включени в проекта са свързани с реконструкция, основен ремонт и озеленяване на парковото площадно пространство, зелените площи пред Дома на културата в Гоце Делчев, ремонт на двата пешеходни моста над река Градска, свързващи площадното пространство с централната част на града. Съветниците единодушно делегираха права на кмета Москов да подпише партньорско споразумение между община Гоце Делчев и община Щип за реализацията на проекта.

Свързани новини

Наградиха деца с изявени дарби в Петрич

vesito

/Видео/ След час дебати ОбС прие Програма и стратегия с приоритетите на община Благоевград за срок на мандат 2019- 2023г.

vesito

Кметът на Банско Стойчо Баненски на работна среща с директорите на образователни институции

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.