Нова тенденция в Благоевград! Вместо тест за коронавирус, хората със симптоми плащат от джоба изследване на белите дробове със скенер

Опашките от чакащи пред РЗИ за заветния документ за вземане на PCR-тестове изчезнаха, такива вече има само пред лабораториите, личните лекари в Благоевград все още не могат да издават направления по електронен път, предаде БГНЕС.

От петък, за да не се чака пред РЗИ, общопрактикуващите лекари издават направление на старите бланки както за преглед при лекар-специалист.

Досега общопрактикуващите лекари издаваха бланка за PCR-тест, с нея се чакаше пред РЗИ, които издаваха направление за изследване. След това пък се чакаше пред самите лаборатории за вземане на проби. Така до днес се чакаше на двойна опашка.

Системата, демонстрирана преди седмица в София, в Пиринско все още не може да тръгне. Проблемът е в програмата, личните лекари сменяват компютрите, но тя не тръгва.

Така днес-понеделник, опашки имаше само пред лабораториите. Броят на положителните проби за COVID-19 в Благоевград през последната седмица бележи спад.

Нова тенденция е вместо тест, хората със симптоми да се плащат от джоба изследване на белите дробове със скенер.

Тази сутрин до 9 часа трима са поискали скенер.

А иначе и днес до 9 часа COVID-линейката излиза два пъти, за да докара нуждаещ се от болнично лечение.

Свързани новини

С празничен концерт Баня отбеляза „Празникът на моето село“

vesito

Фирмата на комшията на полукмета Томов поканена да спечели 220 000 лв., за да ремонтира тротоарите настилки в общината

vesito

Конкурс за най красиво боядисано великденско яйце обявиха в Кресна

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.