В Благоевград: Росен Желязков в тежко състезание с Пеевски, Нинова и Тошко Йорданов

В Благоевград бившият председател на 49-я парламент Росен Желязков от ГЕРБ – СДС се изправя срещу лидерите на ДПС и на БСП Делян Пеевски и Корнелия Нинова и срещу втория човек в ИТН – Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на партията в действащото Народно събрание. Това прави предизборната надпревара в Пиринския край особено интересна. Знамето на „Възраждане“ ще вее юристката Цвета Рангелова, която лично лидера на партията Костадин Костадинов номинира за член на Конституционния съд.

За място в парламента от Пиринския край ще се бори и Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО и водач на листата на партията. От ПП – ДБ се очаква листата в региона да води бившият строителен министър Андрей Цеков. „Левицата“ е заложила на Христо Колев, председател на столичната организация на АБВ, юрист. В Благоевградския регион мандатите са 11. На предишните парламентарни избори на 2 април 2023 г. първенец бе ГЕРБ – СДС. Коалицията взе 4 от тях. ПП – ДБ се пребори само за два мандата, колково взе и ДПС. БСП, „Възраждане“ и ИТН спечелиха по един.

Свързани новини

Удължават извънредната епидемична обстановка до края на юли

vesito

Кметът Владимир Москов награди с плакет джудо надежди от спортен клуб „Неврокоп“

vesito

Ток уби 40-годишен въдичар в Нови пазар

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.