Готвачи от целия свят, фантазирайки със съставките и формата, не се уморяват да измислят нови версии на класическия десерт. Днес ще ви предложим да се отдалечат от мъдростта на ресторанта и да направят домашно приготвен крем . Всъщност всичко е просто, без добавки и ненужни адаптации. В резултат на това получавате напълно невероятен вкус!
съставки:
прясно мляко 1 л
захар 400 g
Яйца 8 броя
Ванилия 25 g
Подготовка:
Изсипете млякото в подходящ съд, добавете ванилията. Сложете на огъня, доведе до кипене и незабавно отстранете от огъня. 200-250 г захар с масло сложете в дълбок тиган и докарайте до карамелизиране. Отделно разбийте яйцата с останалата захар, след това изсипете топлото мляко на порции, докато продължавате да разбивате. Сместа се изсипва в тигана с карамел. Поставете съда във водна баня. Изпратете цялата конструкция във фурната, предварително загрята до 180 градуса за час и половина. Не забравяйте да споделяте резултатите и впечатленията си с приятелите си в социалните мрежи!