На първа линия! Д-р Румен Кондев лекува над 8 месеца хора с различни професии, но с един и същи проблем – Ковид-19

190 болни от коронавирус са преминали през вътрешно отделение на МБАЛ – Благоевград само през месец ноември. Добрата новина е, че болшинството пациенти са излекувани, а единици са загубили битката с коварното заболяване, съобщи началникът на вътрешно отделение д-р Румен Кондев.

От 8 месеца той е на първа линия в битката с коронавируса, като освен за пациентите от неговото отделение, което първо бе трансформирано в ковидно, той пое грижите и за хоспитализираните в УНГ и очно отделение, не е спрял да дава и консултации в останалите, когато го потърсят. Д-р Кондев пое лечението и на много свои колеги, които се разболяха от коронавируса. Последният изписан е общопрактикуващият лекар д-р Такорски, който пребори Ковид-19.

В домашни условия след тежка коронаинфекция се възстановяват д-р Владимир Рабаджийски, шефът на хирургичното отделение д-р Димитър Димитров и началникът на филиала на Спешен център – Благоевград д-р Христо Атанасов. Зам. кметът на Кресна Валентин Стоичков, който бе хоспитализиран във вътрешно отделение с двустранна ковидна пневмония, също пребори вируса и вече е изписан.

Дълъг е списъкът на излекуваните от д-р Кондев – хора с различни професии, но с един и същи проблем – Ковид-19. Още много, включително и негови колеги, продължават да се борят с вируса под неговите грижи.

„Най-голямото ми удовлетворение е, че сме помогнали на толкова хора да оздравеят. Това е най-голямата отплата за умората, безсънните нощи и лишения. Това ни дава прилив на сили да издържим в тази тежка ситуация”, заяви с чувство за изпълнен дълг шефът на вътрешно отделение д-р Румен Кондев.

Източник: В.“Струма“

Свързани новини

Андон Тодоров свиква парламентаристите в Благоевград на редовно заседание

vesito

Николай Шушков пое ангажимент пред хората от Бело поле за изграждане на отделен път за сметоизвозващите камиони

vesito

Дигитални номади ще ремонтират планинския курорт Семково, ще продават 200 апартамента за коливинг и коуъркинг

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.