На кое да обърнете внимание, когато избирате дамски превръзки?

Изборът на подходящи дамски превръзки е сложна задача, защото сред голямото разнообразие от артикули на тази пазарна ниша, трябва да откриете точният модел, който ще ви осигурява максимален комфорт и защита.

Екипът на онлайн магазин Sleepy Organic споделя повече информация по темата, която би могла да ви бъде полезна за вземане на крайното решение.

Въпроси и отговори

Един от най-добрите начини да се ориентирате към конкретен продукт, е като си отговорите на следните въпроси:

  • За кое време от месеца са ви необходими? – ако искате да ги използвате всеки ден, то трябва да се насочите към ежедневни превръзки. В случай обаче че искате такива, които да ви послужат по време на менструация, трябва да се ориентирате към по-големи размери, специално предвидени за абсорбиране на течността и с висока защита от пропускане;
  • Колко обилно е кръвотечението ви? – при избор на превръзки е много важно да обърнете внимание на големината на количеството течност, което следва да бъде абсорбирано. В зависимост от това се разграничават и определени видове, а капацитетът им се посочва на опаковката;
  • През кое време от денонощието искате да ги използвате? – в зависимост от това дали са ви необходими през първата или втората половина на денонощието, се определят дневни и нощни превръзки;
  • Имате ли висока чувствителност и податливост към инфекции? – ако сте с нетолерантна кожа, чувствително pH и податливост към бактериални или гъбични инфекции, задължително изберете такъв вид превръзки, изработени от качествени и хипоалергични материали.

За какво още трябва да следите при избор на дамски превръзки?

Има и други характеристики, на които следва да обърнете внимание, като това дали предпочитате модели с крилца за закрепване към бельото или не, размера им.

Не забравяйте да обърнете внимание и на това дали конкретният модел разполага с дишаща функция, напомнят от Sleepy Organic. В противен случай, ако материалите, от които са изработени запарват, е възможно влагата да се задържа, което да предизвика не само дискомфорт, но и рискове за развиване на инфекции.

В тази връзка, материалите и свойствените им характеристики също са важни. Препоръчително е да се насочвате към превръзки, изработени от органични материали, които нямат агресивен характер и не предизвикват кожни реакции и раздразнения.

Свързани новини

Хороскопът на Алена: Водолеите да си останат у дома, Рибите да не прекаляват с претенции към колеги

vesito

Хороскопът на Алена: Близнаците да не грешат на инат, Раците да не спорят заядливо

vesito

Модните тенденции при дамските обувки за 2024

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.