В гоцеделчевската болница: Лекари и условия има, не достигат леглата

Липсват достатъчно легла за пациентите в част от отделенията на многопрофилната болница „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев, съобщана БНТ. Въпреки че болницата е с много добри условия и все повече млади специалисти остават да работят в нея, няма достатъчно пространство. Медицинските специалисти обслужват пациенти от четири благоевградски общини. Макар хроничният проблем с кадрите да е решен, няма достатъчно одобрени болнични легла от Здравната каса.

„Заетите отделения са кардиология, травматология и хирургия. Хроничният недостиг на легла при нас започна от пандемията. Пречи на по-нататъшното развитие на болницата. В кардиологията има едва 10 легла, които са почти на 100% запълнени през по-голямата част от месеца“, каза  директорът на болницата д-р Петър Филибев. Лекарите са се надявали нещата да се променят с новия рамков договор, подписан със здравното министерство, но нормативни разпоредби не позволяват увеличаването на броя легла.

„Въртим се в един омагьосан кръг, където всяка година правим нов устройствен правилник, в който казваме на Министерството на здраеопазването какъв ни е недостигът на легла, те го одобряват и накрая нищо не се случва“. Директорът обясни, че капацитетът трябва да се увеличи на поне 185 легла. На този етап нито един пациент не е върнат и не му е отказана помощ, но заради недостига на легла проблемът ще се задълбочава, коментира един от младите лекари, работещи в болницата.

Свързани новини

Поздравителен адрес по повод мюсюлманския празник Курбан Байрам

vesito

Задигнаха 2 000 лева от лек автомобил в Благоевград

vesito

Ето какво ще е времето днес

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.