Наградиха пълните отличници на ВИПУСК 2023 в Петрич

Ротари клуб – Петрич изпълни установената през годините традиция за награждаване на зрелостниците, завършващи средното си образование с пълно отличие. Тази година те са общо 51 ученици от пет училища в общината. Най-много – 22-ма са отличниците на ПГ „Пейо Яворов“, 15 са отличниците на СУ „Никола Вапцаров“, 10 са отличниците на ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“, по двама отличници на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – с. Първомай и СУ „Васил Левски“ -с. Коларово.
Всички те получиха плакет „ОТЛИЧНИК НА ВИПУСК 2023“, както и книгата на проф. Христо Смоленов „Космическите корени на първата цивилизация“.
Президентът на Ротари – Петрич Любомир Григоров пожела младите хора да се връщат винаги в родния си град.
Кметът Димитър Бръчков каза, че днешният ден е празник за Петрич. „Гордейте се с произхода си, с родното си място и с Родината си. Не се предавайте, преминавайте с лекота препятствията, запазете усмивката си“ – с тези думи се обърна към отличниците кметът Димитър Бръчков.
На добър час, скъпи млади хора!

Свързани новини

Спомняте ли си за изчезналия Янек? Брат му разкри нечувани подробности за това какви са ги вършили братя Галеви в Дупница

vesito

Кметът Методи Байкушев бе гост на церемонията по повод официалното откриване на новата сграда на Административен съд и Районна прокуратура – Благоевград.

vesito

Зам.-кметът на Разлог взе участие в редовно заседание на Комисията по туризъм

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.