Множество благоевградчани избраха да прекарат вчерашния съботен ден на ски писта „Картала“

Множество благоевградчани избраха да прекарат вчерашния съботен ден на ски писта „Картала“, стигайки безплатно до местността Бодрост и обратно с новите електробуси.
Разходката, организирана от Община Благоевград, привлече любители на природата от различни поколения.
Те съчетаха време, прекарано на чист въздух и пътуване с екологичен транспорт, който не произвежда въглеродни емисии.
Част от хората направиха излет сред природата, а други предпочетоха пикник под лъчите на слънцето.
Заради сериозния интерес към инициативата от възрастни, деца и младежи, общинското ръководство е категорично, че тя ще бъде превърната в традиция.
От утре, 16 октомври, шестте електробуса, закупени от Община Благоевград, тръгват по новосъздадената линия №12 от градския транспорт.
Първите две седмици жителите и гостите на Благоевград ще пътуват с тях безплатно.
Превозните средства ще обслужват маршрут кв. „Грамада“ – кв. „Плажа“ – кв. „Грамада“.
Подробности относно маршрута, разписанието и спирки могат да бъдат намерени на новосъздаденият уебсайт www.blgtraffic.bg, както и чрез мобилното приложение Blagoevgrad traffic, достъпно за сваляне от Google Play и App Store.
Повече информация може да намерите на сайта на Община Благоевград на: https://blagoevgrad.bg/…/novite-elektrobusi-trugvat-po…

Свързани новини

Гл. инсп. Боян Кондуров с почетен знак на областна администрация Благоевград

vesito

Незаконна сеч в Разлог

vesito

Грациите на КХГ „Пирин“ показаха красота и финес в оспорвана надпревара с над 400 участници на международен турнир по художествена гимнастика в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.