Лидерите на ПП на среща в Благоевград

Двама човека в държавата – министър председателят и президента трябва да изберат правителство, което трябва да организира честни избори. Това заяви в Благоевград съпредседателят на Продължаваме промяната, Асен Василев. По думите му партиите в този кабинет нямат място. Това е причината един или двама членове на ПП да бъдат изключени от партията. Това, което видяхме през последните дни, че партии искат да се вместят в този кабинет. Това е абсурдно и недопустима, каза още в Благоевград Асен Василев. Той уточни, че това трябва да е служебен кабинет, договарян между президента и министър председателя, всичко друго, всяка друга намеса е извън обхвата на конституцията. С тези поправки на конституцията няма еднолична власт, посочи Василев. Сега има взаимен контрол между президента и министър председателя, ако този контрол не съществуваше щяхме или да имаме кабинет изцяло направен от избрания премиер, силно политически зависим или щяхме да имаме кабинет, създаден от президента, който да провежда политика, за която да няма оротизация, гласувана от Народното събрание, гласувана от българските граждани, подчерта Асен Василев.

В Благоевград пристигнаха лидерите на Продължаваме промяната – Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков, които в зала “ 22 септември“ представиха постиженията на кабинета „Денков“. Срещата откри кметът на община Благоевград, Методи Байкушев, който призова присъстващите привърженици и симпатизани да отстояват позициите на политическата формация с призив „Да не предаваме България“. / bnr

Свързани новини

В СЕЛО ИЛИНДЕНЦИ ОТПРАЗНУВАХА ТРИДНЕВЕН НАРОДЕН СЪБОР, ПОСВЕТЕН НА 120-ГОДИШНИНА ОТ ИЛИНДЕНСКО – ПРЕОБРАЖЕНСКОТО ВЪСТАНИЕ!

vesito

Ученичка от Гоце Делчев представи своя самостоятелна изложба „През релсите на живота“

vesito

Община Благоевград планира въвеждането на Зелена и Червена зона, освен Синята за паркиране

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.