/Видео/ По предложение на групата на ДПС! ОбС прие да се опрости таксата за битови отпадъци на фирмите, засегнати от пандемията

С 20 гласа “за“, 8 „против“ и 8 “въздържал се“ съветниците в Благоевград приеха предложение на групата на ДПС  да се опрости частично таксата за битови отпадъци на фирмите, които в следствие на извънредното положение след 13 март 2020г. прекратиха стопанската си дейност до края на годината.

Предложението на тримата съветници от ДПС Мехмед Вакльов Ивайло Червилов и Исмет Узунов е свързано с заведенията за хранене, увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, хотели, спортни зали, молове и други подобно изброени в заповедта на здравния министър от 13 март.

„Направихме това предложение,за да подпомогнем бизнеса. И предложението ни е резонно,тъй като няка как този, който няма никаква дейност да го натоварваме с такса смет и битови отпадъци“, коментира съветникът Исмет Узунов.

Вносителите са изработили и алгоритъм, по който да стане това, те предлагат собствениците на фирмите да установят, че действително са прекратили дейността си, финансови документи, дневни и месечни касови отчети от фиксалните устройства, дневник на покупките и продажбите, справки за изплатени възнаграждения на персонала и използвани отпуски и всичко това за два периода от  1.01 2020 година до 13-ти 03. 20 20 година и след тази дата до края на годината документите трябва да бъдат подадени в Дирекция местни данъци и такси заедно с искане от управителя на съответната фирма.

 

 

Свързани новини

Две общински дружества в Благоевград с нови управители

vesito

Община Благоевград с финансов стимул за новородени деца

vesito

Спират водата на улица в село Слащен, община Сатовча

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.