Кюстендил въведе “синя зона”

Общината в Кюстендил въвежда “синя зона” с платено паркиране, като публикува карта на платените паркоместа и начините за тяхното използване на своя уебсайт. Решението за въвеждането на “синя зона” е взето от Общинския съвет през 2016 г. и препотвърдено през 2022 г., но до момента не беше приложено. Паркирането в “синя зона” ще струва 1 лев на час.

Картата показва в реално време броя и срока на ползване на платените паркоместа, като около 20 от тях вече са предплатени за различен период – три, шест и девет месеца. За платените паркоместа са издадени и пропуски. Общината предоставя възможност за ползване на платените паркоместа за служебни нужди от физически и юридически лица със заплащане, като цената е определена в Наредбата за местни такси и цени на услуги в общината. Паркирането може да се заплати и чрез есемес или на място от служителите в района. Кметът на Кюстендил, Огнян Атанасов, уточни, че номерът за паркиране – 1378 работи и че се предоставят двете опции за заплащане.

 

Свързани новини

80 коли за месец прибра полицията в Бургас от пияни и дрогирани шофьори

vesito

Три футболни площадки са изградени в Гоце Делчев

vesito

България патентова три нови сорта лавандула

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.