Къде да вземете пари, ако банките ви откажат заем?

Потребителският заем е най -търсената услуга сред кредитополучателите, предлагана от финансовите институции. Но къде да вземем парите, ако банките откажат да дадат заем? Подобна ситуация може да се случи на всеки, защото често заем се отказва по вина на кредитополучателя. След това ще разгледаме основните причини за отказ при кандидатстване за заем и как да решим проблема.

Защо всички банки отказват заем?

Ако всички банки, които сте кандидатствали за отказ на заем, не бързайте да подавате заявления до абсолютно всички финансови компании. Помислете внимателно за последиците от това решение. Ако се опитват да ви наложат заем, чийто процент надвишава 17%, в никакъв случай не се съгласявайте с такива условия. Струва си да търсите по -добри сделки от други финансови институции.

Повечето банки печелят пари, като предоставят заеми на населението при много високи лихви. Ето защо финансовите институции са готови да отпускат заеми на всички кандидати, които могат да потвърдят, че имат разрешение за пребиваване и постоянен доход. Въпреки това, вие по неизвестна причина сте получили отказ от заем, въпреки пълното си спазване на стандартните изисквания за кредитополучателите.

По правило банките отказват да издадат заем по следните причини:

  • Вашата заплата е твърде ниска (заеми се дават на онези кандидати, чиято заплата е поне два пъти размера на месечното погасяване на кредита).
  • Вече сте теглили заеми от други банки и в момента имате много дългове.
  • Не можете официално да потвърдите собственото си местожителство.
  • Не можете да предоставите обезпечение, съответстващо на размера на заема.
  • Не можете да привлечете подкрепата на поръчители.
  • Имате лоша кредитна история .
  • Не можете официално да потвърдите съществуването на постоянен източник на доход.

Как да увеличите шансовете си за одобрение на молбата ви?

Ако желаете, можете да коригирате лошата кредитна история, причинена от предишните ви забавяния в плащанията и наличието на глоби. За да направите това, трябва да получите няколко малки потребителски кредита или микрокредити и да ги изплатите навреме, като избягвате просрочията.

Възможно е да не получите заем, тъй като не предоставяте на банката отчет за приходите и разходите. Това е основателна причина да ви откажат заем. За да потвърдите все пак собствената си финансова платежоспособност пред банката, съберете възможно най-много документи, потвърждаващи наличието на допълнителни приходи – например относно наличието на банков депозит. Препоръчва се също да се включат поръчители в процеса на кредитиране.

Източник: https://e-broshura.com/

Свързани новини

Pulse Therme в с. Баня приема местни жители с 40% отстъпка

vesito

Роля на витамин А за детския организъм

vesito

Над 70% от служителите в Kaufland България са жени
Пакет от 18 социални придобивки подпомагат ежедневието на жените-служители в компанията

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.